Без категория

Позитано, Италия – живописен и приветлив морски курорт

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Позитано

Морският курорт Позитано се намира в Южна Италия и грабва туристите със своя уникален чар. Той се разполага на северния бряг на „Салернския залив” и е локализиран в областта Кампания на небезизвестната провинция Салерно. От икономическа гледна точка град Позитано се радва на развитието на морски туризъм, който бележи голям просперитет към днешна дата.

Населението на морското градче е малко над 3900 жители, което го прави едно наистина спокойно място за почивка и отдих. Една от основните забележителности на градчето е, че то е надвесено над морето. Всеки, който посети курорта ще забележи неговата уникална архитектура и разположение, които създават наистина неповторима атмосфера за хората.

Какви са другите забележителности на Позитано?

Любителите на историята могат да се насладят на прекрасни барокови къщи построени с ориенталски материали. Тези архитектурни шедьоври са били характерни за развитието на града през 1700 година, когато Позитано е бил град – кралство. Днес някои експонати са съхранени, така че няма как да не представляват интерес за всеки, който ги забележи.

Позитано

Другото, което предизвиква най-силен туристически интерес, са невероятните плажове на курорта. Ако отидете на плаж „Торе Клавел” ще можете да видите една от историческите ценности на града, а именно реставрираната от скулптора Хилбер Клавел кула носеща името Форнило. Гледката от този плаж към водата е повече от вълнуваща и романтична.

Най-големият плаж е „Марина гранде”, който е дълъг 300 метра и един от най-скъпите в града. Шезлонгите и чадърите тук могат да ви излязат доста солено, но ако сте малко по-практични ще отидете на безплатната ивица, където ще се разполагате на спокойствие. Панорамната гледка ви предоставя да видите „Островите на сирените”, които изглеждат фантастично.

Следващият известен плаж се нарича „Форнило”, за който историята твърди, че слугите на император Тиберий са приготвяли хляб в скалите. И до ден-днешен там могат да се видят пещите, но ако сте прекалено гладни, за да чакате може да се отбиете в близкия ресторант.

Не на последно място по важност поставяме плажа „Бани ди Ариенцо”, до който се стига след изкачване на 269 стъпала. Той също е богат на природа и развлечения, така че няма да скучаете, когато го посетите. Разбира се, добре е да сте подготвени за голямото изкачване, което със сигурност може да ви причини мускулна треска, но пък тръпката си заслужава.

Позитано

Къде да се забавляваме в град Позитано, Италия?

Както всеки известен морски курорт и Позитано предлага множество начини за забавления. Почитателите на италианската кухня и изисканите ресторанти няма да скучаят, тъй като в градчето има безброй места, където да хапнете печена риба или да опитате салата Капрезе.

Разбира се, предлагат се и много летни барове, в които звучат италиански хитове и европейска музика, така че можете да се отдадете на луди танци в компанията на любимите ви хора. Нощният живот тук е изпълнен с прекрасни моменти, така че не се колебайте да го опитате.

Ако не си падате по шумните заведения може да посетите някоя скромна механа, в която да организирате вечеря на свещи и да споделите интимни мигове с половинката си. Бързаме да напишем, че цените при по-малките ресторантчета са напълно поносими и няма да ви натоварят. Що се касае до големите луксозни вериги, то трябва да сте готови за големи харчове.

Какво е специалното на град Позитано, Италия?

Комбинацията от страхотни плажове, спиращи дъха гледки и дивна природа, превръщат Позитано в много специален град. Още повече, че всички постройки са „на баир”, което не се вижда много често по курортите. Множеството туристи идващи от различни точки на света спомагат за колорита на градчето, така че не се колебайте да го посетите и разгледате.

Лично ние останахме с добри спомени от пътуването ни до Позитано, което бе изпълнено с много култура, история, живопис и не на последно място спиращи дъха забавления. Пожелаваме и на вас да изкарате добре почивката си в приятната компания на добри хора.

Pin It