Статии

Най-великолепните подводни хотели в света

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Преди няколко десетилетия животът под водата беше нещо мистериозно, вълнуващо, невъзможно и невъобразимо за мнозина. Преди това морският свят можеше да бъде изледван или с помощта на подводница, или с гмуркане. Но напоследък има огромни подобрения в подводното инженерство и науката, които правят жилища под водата. Подводните курорти все още са до голяма степен продукт на ярко въображение. Някои хотели са в етап на планиране, други от тях са в процес на изграждане, но няколко хотела вече предлагат възможност да прекарате почивка сред рибите. През последните години, и особено в някои от най-популярните международни горещи точки в света са изградени клубове, ресторанти и дори стаи под водата. За да сте по-сигурни, подводните хотели са едни от най-добрите места за престой в целия свят.

Atlantis The Palm, Дубай

1. Atlantis The Palm, Дубай

Atlantis The Palm е остров с живописни гледки към Арабско море, на който си заслужава да отидете. Това е първият курорт, построен на остров и не кой да е, а най-големият остров в света, създаден от човека, Палм Джумейра, и който прилича на палмово дърво. Атлантис Палм е един от най-луксозните тематични хотели в света. Хотелът е посветен на мита за Атлантида. Подводните океански апартаменти са проектирани да се потопят в лукс и незабравимо преживяване. Интимната и романтична атмосфера на подводните стаи на Посейдон и Нептун, ще ви оставят развълнувани, тъй като рибки, акули и други морски животни минават около вас, докато се намирате в трапезарията. Гостите могат да се хранят не на един, а на два подводни ресторанта – кафене Poseidon и Ossiano. Последният е известен със своите морски дарове, въпреки че може да се почувствате неудобно да ядете същите същества, които плуват само на няколко крачки от чинията ви.

Shimao Wonderland Intercontinental, Китай

2. Shimao Wonderland Intercontinental, Китай

380-метровият хотел е построен в изоставената кариера, изпълнена с вода в Songjiang. Разположен е в основата на планина Tianmenshan, на 50 километра извън Шанхай. Този 19-етажен хотел разполага с около 400 стаи под вода, тъй като изоставената кариера е частично пълна с вода и създава изкуствено езеро. Двата долни етажа са подводни и разполагат с ресторант и стаи за гости, които гледат към аквариум със стъклени стени. Също така, този петзвезден луксозен хотел има изградени екстремни съорежения за водни спортове, скално катерене и бънджи скокове.

Manta Resort, Занзибар, Танзания

3. Manta Resort, Занзибар, Танзания

Manta Resort в Занзибар предлага уединение, романтика, приключения и водни спортове на най-хубавото островно светилище в Източна Африка. Намира се на частен плаващ остров и не привлича заради луксозните петзвездни съоражения, а заради природата и невероятните плаващи стаи. Подводната стая „Мантра“ се намира на пет метра под морето и е на три нива. Една лодка ще ви отведе до вашия малък рай, в горната част може да обядвате, да се наслаждавате на слънчевите бани, да се отпуснете под звездите и да се храните на водната тераса, дори да заспите заобиколени от тропическата морска среда. На долният етаж под вълните има двойно легло с 360 градусова панорама на подводният живот. Пригответе се да видите екзотична риба, калмари и дори октопод по време на престоя си в Подводната стая.

Poseidon Undersea Resort, Фиджи

4. Poseidon Undersea Resort, Фиджи

Страхотно място за романтика, приключения, сватба и опознаване на океана, всичко това е Poseidon Undersea Resort във Фиджи, намиращ се на мистериозен остров. Този подводен петзвезден курорт предлага всички удобства, разполага с огромни стаи и е оборудван с подводен бар и ресторант. 25-те апартамента в комплекса са разположени на 12 метра под водата в крайбрежната лагуна и разполагат с прозорци от стените до тавана, и подводно осветление, обещаващо гледки към многоцветният морски живот. Петзвездният курорт е достъпен само чрез подводница, която може да се научите да управлявате, ако желаете. Съществуват обаче опасения, че това може да доведе до разрушения на флората и фауната, затова курорта може да отложи откриването си за 2020 година.

Jules’ Undersea Lodge, Кей Ларго, Флорида

5. Jules’ Undersea Lodge, Кей Ларго, Флорида

Повечето от подводните хотели са частично потопени, но Jules’ Undersea Lodge, се смята за единственият, изцяло подводен. Цялата сграда на хотела е под вода. Гостите трябва да се гмуркат на 20 метра под водата, за да достигнат до стаите си. Тази подводна хижа разполага с две спални, оборудвани с всички съвременни удобства като интерком, телефон, телевизор и е напълно климатизирана. През 70-те години тази сграда е била лаборатория, която е използвана за изследване на подводният живот. Предоставя ви близост до морските животни, тъй като служи като изкуствен риф и разсадник за много видове риби. Всъщност имате услуга за доставка на пица от Домино, която е на разположение на Jules’ Undersea Lodge.

Utter Inn, Швеция

6. Utter Inn, Швеция

Бихме го нарекли един от най-старите хотели, които някога можете да посетите, но технически не е дори хотел. Това е художествен проект, проектиран от художника и скулптор Микаел Генберг. Гостите влизат в Utter Inn през червена къща в шведски стил, плаваща във водата, след което се спускат по стълба за основната атракция. Той предлага подводно помещение за настаняване на посетителите, което е оборудвано с луксозна стая с всички необходими удобства, заобиколена от прозорци, гледащи към езерото Маларен, наслаждавайки се на целия прекрасен морски живот. Гостите имат възможност да се насладят на луксозна опция – вечеря доставена с лодка.

Sentosa Resorts World, Сингапур

7. Sentosa Resorts World, Сингапур

Подобно на Атлантида в Дубай, но само с 50 000 морски форми на живот. Има дванадесет океански апартамента в хотел Equarius, който е един от 4-те хотела, намиращи се в Сентоса. Дискретно закътан от едната страна на най-големият аквариум в света, част от морския парк Life at Sentosa, гостите могат да се насладят на петзвездният комфорт и персонализиран иконом, докато се любуват на невероятната гледка към това подводно светилище. Всеки от апартаментите е проектиран като луксозна двуетажна къща, предлагаща на гостите най-доброто от земя и море. Горното ниво се състои от открита всекидневна зона, водеща към външен двор и джакузи, а долното предлага на гостите подводни гледки на 50 000 морски риби в уюта и уединението на собственият си апартамент.

Lover’s Deep, Сейнт Лусия

8. Lover’s Deep, Сейнт Лусия

Разположен в непосредствена близост до брега на красив карибски остров, Lover’s Deep е развлекателна луксозна подводница, предназначена за двойки, които искат да имат романтични изживявания с вечеря, потопени под океанските вълни. Зашеметяваща гледка на морският свят ще ви вземе дъха, а на подводницата ще ви обслувжа собствен екип, който ще е на разположение по всяко време.

Pin It