България

Къмпинг Арапя

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Къмпинг Арапя

Къмпинг Арапя

Обичате да се наслаждавате сутрин на изгрева и да усещате морския бриз? Искате да си починете и да се отдадете на отдих сред пясъчните дюни? Ако отговорът на тези въпроси е “Да”, предлагаме ви да посетите къмпинг Арапя. Той се намира в живописен залив и в него ще намерите цялата морска красота и не само. Къмпингът е заобиколен от борови и широколистни гори, които завършват прекрасния природен пейзаж.

Къмпингът е позициониран на 2.5 км на юг от прелестното село Лозенец и само на 1 км южно от бившия комплекс Оазис, а на 2.5 км на север се намира китния град Царево  В близост до него се намират три национални природни резервата, които вдъхновяват със своята естествена природна красота. Самите резервати са разположени по устията на реките Ропотамо, Велека и Резовска. С тази богата природна картина, заобикаляща къмпинг Арапя, мястото е магнит за туристите, които обичат спокойствието и природата.

Самият къмпинг се  появява на черноморската ивица през 60-те години на миналия век и още тогава е едно от най-любимите места за къмпингуване и до ден днешен е едно от предпочитаните локации за туристите по българското Черноморие. Името на къмпинга произлиза от разположения на близо нос Арапя. За кратко време къмпингът е бил познат и под името “Българка”, но в последствие отново получава своето старо име.

Къмпинг Арапя

Заливът на къпминга е предпочитан за летуване заради чистотата на водата и нейното ниско ниво, което го прави изключително безопасен за плуване и къпане. Плажната ивица се разделя основно на две части, т.н. малък плаж, намиращ се на север, както и по-обширен плаж в южната част на къмпинга. Може да посетите също така и третата част на залива, позната като миден залив.

Освен спокойна и лежерна обстановка, Арапя предлага и достатъчно търговски обекти и заведения. В същото време там може да се отдадете на морски риболов или активен спорт като сърфинг и гмуркане.

Къмпинг Арапя съчетава удобства за различните типове посетители. По-взискателните могат да се възползват от услугите на новите хотели, а другите, които биха желали да се откъснат от всекидневните екстри и да прекарат ваканцията си по нестандартен начин, имат възможност да къмпингуват с каравана или на палатка. В случай че не разполагат с подходящо за целта оборудване, в къмпинга се предлагат и бунгала под наем.

Ако още не сте посетили това райско местенце, то не пропускайте да прекарате лятната си ваканция в къмпинг Арапя, за да си подарите невероятни спомени, свързани с красивото Черно море.

Pin It