България

Боровец

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Боровец – гостоприемен през всеки сезон

Боровец

За Боровец е изписано много. Това е най-старият планински курорт в България. В наши дни той е посещаван през всеки сезон, тъй като се слави със страхотна природа, която пленява погледите на туристите и ги кара да се чувстват прекрасно. Разбира се, по-посетеният сезон е зимния, тъй като предлага на скиорите страхотни писти и възможности за спортно развитие.

Боровец е локализиран в Софийска област, община Самоков. На това място генерал Тантилов строи първата къща за отдих. Малко по-късно княз Фердинанд издига дворец „Царска Бистрица“.  Тези добри примери са последвани от по-богатата класа българи, които също издигат вили, къщи за гости, а в наши дни хотели, ресторанти и други места за гостуване.

Боровец през зимата

За тези, които не знаят, Боровец е най-близкия зимен курорт до столицата София. Близо 53 километра делят големия град от това фантастично място, което си заслужава да посетите. Редом до карането на ски и сноуборд се предлагат забавления, от сорта на ресторанти и барове, множество магазини, риболов и какво ли още не. Зимата е пълно с туристи от всички краища на Европа, защото обслужването и атмосферата определено заслужават внимание.

Боровец

И, дори да не сте добър скиор, то винаги можете да започнете курсове при специалист, който да ви научи как да се забавлявате карайки ски, шейна и сноуборд. Цените не са толкова високи, а спомените от изкарването ви в тази точка на България ще бъдат много топли и приветливи. Но нека хвърлим един поглед на това, което предлага Боровец за туристите през зимния сезон.

  • 5 лифта, сред които: Ястребец, Мартинови бараки, Ситняковски лифт, лифт Ястребец и лифт Маркуджик;
  • 5 ски влека, сред които: ски влек Иглика, ски влек Ситняково, ски влек Ротата, ски влек Муркуджик 0, ски влек Муркуджик 1;
  • Ски писти за бягане (35 километра);
  • Маркирани ски писти (58 километра);
  • Обучителни центрове по ски и сноуборд;
  • Уютни хотели, хижи и къщи за гости в местността;
  • Медицинско обслужване 24/7 в денонощието;

Боровец

Боровец през пролетта

Пролетната гледка в Боровец не е за изпускане. Туристите ще се насладят на дивна природа, която ще ги грабне с аромати и цветове. Буйната растителност на Чамкория и до днес впечатлява професионалните фотографи и любителите. Там се наблюдават множество спиращи дъха растения, както и така характерната за това място зеленина. В допълнение идва и „Черната скала“ с нейните специфики пленяващи погледа на всички нови посетители.

Свежият пролетен ветрец в комбинация с цъфтежа, е задължителна гледа за всеки ценител на природата. И, понеже говорим за планинска местност, тук можете да срещнете вкусни диви плодове от които да опитате. Препоръчва се да познавате добре растенията, защото има риск да попаднете на отровни гъби и тем подобни. Ако не сте запознати, по-добре само се наслаждавайте на пейзажа, без да опитвате от това, което ви попадне първо на пътя.

Боровец през лятото

Ако някой ви е казал, че Боровец не е подходящ курорт за летния сезон, то той ви е излъгал. Лятото тук е прекрасно и очарова с прохладна и приветлива атмосфера. От много места се носи музика, а когато се отпуснете в меките завивки на вашата хотелска стая ще релаксирате в отсъствие на всякакви шумове, заради наличието на отличната шумоизолация. Цените за престой през лятото не са високи, а това ви позволява да изкарате прекрасна почивка.

Едва ли е тайна, че много летовници предпочитат именно Боровец за техните отпуски и ваканции, понеже тази дестинация предлага незабравими емоции и спомени за всеки гост. Лятото в планинската местност ще се отрази добре, както на хората със семейства, така и на тези, които заведат приятелски компании. Уверете се сами в думите ни, като посетите Боровец и усетите невероятната тръпка, която съпровожда почивката ви в това очарователно градче.

В обобщение

Боровец е курорт с история и съвременно развитие. Ако искате да почувствате планинската свежест и красота, не се колебайте да посетите тази точка на България. И тук отново ще напишем, че не говорим само за привържениците на зимни спортове, а на всеки търсещ положителни емоции през четирите сезона. Пожелаваме ви приятна почивка и всичко добро.

Pin It