Острови

На Пали Коуст

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

На Пали Коуст

Кауай, Хавай може да се похвали с една от най-красивите брегови линии на света, която за да бъдат разгледани чудесата й, се налага да се положат малко усилия. На Пали Коуст е национален парк с площ 4699 декара, разположен по североизточния бряг на Кауай, Хавай. На Пали означава „високи скали“, а по брега се издигат скали с надморска височина от 1200 метра над Тихия океан. Паркът е създаден, за да предпази долината Калалау. Тя е заобиколена от високи скали, а дъното и е широко и сравнително плоско. Изобилието от слънце и дъжд, създават идеална среда за богата флора и фауна. В началото на 20 век много местни хавайци живеели в долината, но днес след като е обявена за парк, има забрана никой да не живее там. Все още могат да се видят останки от древните хавайци по тези места. Дом е на много редки видове, включително застрашеното растение Dubautia kalalauensis, което не се среща никъде другаде по света.

На Пали Коуст

Това е чудесно място, за живеене в сурови условия или за приключенско планинско катерене. Районът е труднодостъпен, с около 6000 метра високи отвесни скали, които се извисяват над кристално чисти и прозрачни води. Отдолу се намира кораловия риф, който приютява множество многоцветни, тропически рибки. Тази дива местност, слага пределите на неопитомен регион с дълбоки и тесни долини, много водопади и буйни реки, които минават през тях. Макар и недостъпен за превозни средства, паркът може да се разгледа чрез планинско катерене, с каране на каяк или лодка от океана, а дори и с хеликоптер – една от атракциите, които се предоставят. Една интересна и разпространена дейност е гмуркането в спокойните и усамотени заливчета, а ако се посещава в периода между януари и април, има възможност да се видят гърбати китове. Пътеката Калау е единствения достъп по суша и за пешеходен туризъм, по която се преминава през пет големи долини, преди да се достигне Калалау Бийч.

На Пали Коуст

До „Забранения остров“ Ниихау се стига само през пролив и е доста примитивно място, където няма модерна технология. Населено е само с местни хавайци, но е позволено на туристите да се разхождат и гмуркат  в девствената брегова линия на острова. Там водата е изключително чиста и незамърсена, затова го прави едно от най-добрите места за гмуркане в света.

На Пали Коуст

Лагеруването в На Пали Коуст парк е разрешено само с валидно съгласие. Има три обекта, които позволяват достъп за къмпингуване. Тези разрешения позволяват достъп до максимум три дни. По пътеката Калалау има две достъпни места за лагеруване, това са Калалау и Ханакоа. И за тях е необходимо същото разрешение за туризъм и включват съоражения за настаняване, и комфортни и чисти тоалетни и за трите места, за лагеруване. Парка е любимо място на планинари и лагеруващи, а посетителите трябва да взимат боклука си, когато го напускат.

На Пали Коуст

На Пали Коуст

Pin It