Европа

Париж – романтичната столица на Европа

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Париж

Искате ли да почувствате благоуханните аромати на хубаво червено вино, оригинален френски коняк, пухкави кроасани и тънко препечено пиле? Ако отговорите положително, то на всяка цена трябва да посетите френската столица Париж, която ще ви грабне с романтика и култура. Всеки, който е посетил най-големия френски град, е останал с топли и чувствени спомени.

Градът се слави и с множество културни и архитектурни забележителности, сред които уникални паметници, музеи, катедрали и много други. Разходката с любим човек на това място ще се помни дълго време, тъй като тръпката от атмосферата е наистина силна и емоционална. При всички положения има какво да видите и усетите, когато посетите това удивително място.

В наши дни френската столица има над 2.8 милиона души население. Тя е разположена в меандъра на известната река Сена, която я разделя на две част – северен и южен бряг. Ако се разходите по кейовете на реката ще видите множество озеленени площи, улични търговци, красиви мостове свързващи северната и южната част, и наистина впечатляващи гледки.

Какви са забележителностите в Париж?

Айфеловата кула

Айфеловата кула

Без никакво съмнение Айфеловата кула е сред най-големите забележителности в Париж. Тя е символ на града и на Франция като цяло, така че не можем да я пропуснем в този материал. Височината ѝ е 324 м с антените, което я доближава до сграда от 81 етажа. Кулата може да се види в парк „Марсово поле”, до който минава река Сена. Туристи от различни точки на света идват тук, за да снимат тази невероятна атракция и да почувстват специфичния ѝ заряд.

Музей – Лувър

Музей – Лувър

Веднага, след като си тръгнете от Айфеловата кула, може да посетите Лувъра, който е най-големият френски музей. Той се слави с над 10 милиона посетители и огромната си площ. Музеят се разпростира на 60 600 кв.м. и в него могат да се видят над 30 000 праисторически експонати до 19 век.

Историята на Лувъра също е впечатляваща и датира от 08.11.1793, но преди да стане музей сградата е използвана за военно укрепление, а по-късно е превърната в кралска резиденция. Днес там се наблюдават уникални картини, гравюри, графики и скулптури, които не можете да срещнете на нито едно друго място в световен мащаб. Ето защо гледката си заслужава.

Парк Булонския лес

Парк Булонския лес

Ако пристигнете в Париж на всяка цена трябва да минете през Булонския лес. Това е един от най-романтичните паркове в западната част на града и е разположен на площ от 4859 кв. м., което го прави доста по-голям от Сентрал Парк в Ню Йорк. Булонската гора е най-стария парк на континента Европа и разходката из него със сигурност ще ви подейства освежаващо и стимулиращо. Дървета, зеленина и ароматни растения ще ви съпровождат докато хапвате сладолед и разглеждате едноименния парк.

В края на парка пък можете да видите арт музея „Луи Вюитон”, който е истинско постижения на модерната архитектура. Сградата е построена във формата на айсберг и определено хваща окото. Създаването на музея е отнело близо тринадесет години, което го прави уникален и харесван от мнозина. В наши дни повечето туристи не пропускат да го посетят и да се полюбуват на тази невероятна гледка в Булонския лес.

Булевард Шанз-Елизе

Булевард Шанз-Елизе

Естествено, всеки който дойде във френската столица, трябва да мине по централния булевард Шанз-Елизе, който е построен в началото на 17 век. Булевардът е с дължина 1910 м. и широчина 70 м. Неговото начало започва от небезизвестния площад „Конкорд” и приключва на именития площад „Шарл дьо Гол”. В началото Шанз-Елизе е бил парк, където знатните личности са се забавлявали и са изкарвали приятно времето си.

Покрай булеварда са монтирани бронзови фенери, направени са фонтани, десетки кафенета, барове, театри, магазини и други. Разходката тук е едно неповторимо изживяване, тъй като предразполага към романтични мигове с човека до вас. Привържениците на шопинга също няма да останат разочаровани, тъй като точно тук се намират най-добрите бутици в Париж.

Монументът Триумфалната арка

Монументът Триумфалната арка

Триумфалната арка без никакво съмнение е един от най-популярните монументи в Париж. Арката се разполага на площад „Шарл дьо Гол” и е построена в знак на почит към воювалите и починали в името на Франция в Наполеоновите войни и войните на Първата френска република. Имената на героите във тях са изписани на външната и вътрешна част на арката, и привличат вниманието на фотографи от цял свят.

Височината на Триумфалната арка е 50 метра, а широчината 45 метра. Това е вторият по големина подобен монумент, като най-големият се намира в Пхенян. Арката има богата история, която си заслужава да научите и да опознаете. Без никакво съмнение тази историческа ценност трябва да се види от посетителите на френската столица.

Къде да се забавляваме в Париж

Едва ли има човек, който да не е чувал за Динсиленд Париж. Увеселителният парк е находящ в долината на река Марна и се простира в източните покрайнини на столицата. Комплексът се състои от два парка, седем хотела притежавани от „Уолт Дисни” и „Дисни Парк”, който е зона за забавление на хора от всякакви възрастови групи.

Паркът заема площ от 560 декара и притежава кръгла форма. Там можете да видите стотици атракции, от сорта на „Замъкът на спящата красавица”, „Четирите царства на Дивия запад”, „Светът на приказките” и много други неща. За по-възрастните са предвидени специални заведения, а малките палавници могат да се насладят на безброй сладкарници и сладоледаджийници. Дисниленд е чудесно място за изкарване на семейната ви ваканция.

А сега нека разгледаме нощния живот в Париж, който със сигурност ще грабне вниманието на по-възрастните читатели. Едно от забележителните места, където можете да слушате музика, да танцувате и да изкарате приятно с приятели е нощния клуб „Batofar”, който представлява преобразувана лодка, и се намира на брега на река Сена. В клуба се правят уникални техно партита, така че ако сте почитатели на този стил музика със сигурност ще останете доволни.

Друга много известна дискотека е „Le Baron”, която се посещава от личности като София Копола, Бьорк и други. На това място наистина ще се почувствате специални, стига да минете изключително строгия фейс контрол. Приятната музика в комбинация с достъпните цени няма как да не ви достави удоволствие. Не забравяйте да консумирате алкохол в умерени дози.

Ако имате различна сексуална ориентация и търсите подходящ клуб, то тогава можете да се насочите към „Le Queen”. Това е много луксозно място, където се срещат множество знаменитости. Музиката е предимно денс, а обстановката е повече от впечатляваща.

В Париж има още стотици клубове, дискотеки, ресторанти и места, на които купонът тече. Просто разпитайте местните хора и те ще ви ориентират към най-добрите места за забавления. Разбира се, подгответе си достатъчно средства, тъй като стандарта на нощния живот е изключително висок и предразполага към харчене на солидна сума пари.

Париж през нашия поглед

Не сме само ние, които смятаме, че Париж е романтичната столица на Европа. От всичко, което написахме в статията става ясно колко голям е интимния заряд на този брилянтен град. Веднъж дошли тук ще останете със страхотни спомени за приятно прекараните минути, часове, дни, седмици или месеци. Ако пред вас стои дилемата къде да заведете любим човек, то не се колебайте да предпочетете тази точка от стария континент, която ще остане в сърцето ви.

Pin It