България

Пампорово – зимната дестинация на Родопите

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Пампорово

За Пампорово е написано много. Това е най-големият курорт за зимни спортове в Родопите. Той се намира на 260 км. от столицата София и се издига на 1650 метра надморска височина. По-голямата част от пистите за ски и сноуборд водят началото си от връх „Снежанка“ и са предназначени както за начинаещи, така и за професионалисти. Феновете на зимните спортове със сигурност ще изкарат незабравими минути на това прекрасно място в България.

За почитателите на по-екстремните ски спортове е предвидено осветление за каране през нощта. Ски сезонът стартира през декември и продължава чак до април. Изящната природа обаче води много голям брой туристи и през летния сезон. Те могат да отседнат в някой от луксозните хотели, сред които „Орловец“, „Пампорово“, „Перелик“ и други. Разбира се, има още много хижи и къщи за гости, където ще откриете отлично обслужване и достъпни цени.

Зимата в тази част на Родопа планина е изключително красива. Множество скиори и сноубордисти водят своите семейства, за да се насладят на романтичната атмосфера и стотиците забавления за млади и възрастни. Не са малко туристите, които предпочитат именно тази дестинация за коледните и новогодишни увеселения. Мразовитият пейзаж и топлите места, където може да отседнете наподобяват обстановката от празничните филми.

Пампорово

Храната в Пампорово също е на високо равнище. В много от ресторантите се поднася българска кухня, но по-взискателните от вас могат да открият и други специалитети от различни точки на света. Навсякъде се предлага музика и дори изпълнения на живо, за да изкарате една весела и красива ваканция. Най-хубавото е, че цените са достъпни за всички.

Посетителите ще имат възможност да се възползват от лифтове с четири седалки. С тяхна помощ се стига бързо от точка А до точка Б и могат да се разгледат всички забележителности. Ако искате може да поръчате лифт карта онлайн или на място, когато пристигнете в Пампорово. За деца от 7 до 11 години се предоставят големи отстъпки на лифт картите. За малките палавници има и ски школи с отлична база, и професионални инструктори по зимни спортове.

Едно от местата, на които можете да изкарате страхотни минути карайки ски или сноуборд, е така наречения „Фънпарк Пампорово“. В него имате възможност да се възползвате от обучение или просто да карате на прекрасната писта. Това място е едно от най-посещаваните, заради богатството от опции, които се предлагат за скиори, сноубордисти и почитатели на шейни.

Пампорово

Пистите тук са сред най-добрите в България и това не е случайно. В повечето случаи можете да упражнявате любимия си спорт на естествен сняг, но се предлага и изкуствена настилка. На ваше разположение има медицински кабинет, който да ви обслужи при евентуални аркади и наранявания, а също така и спасители, които съблюдават за наличието на инциденти на пистите. Всичко е направено много професионално и на европейско ниво.

Родопите е много красив край, който освен със зимни спортове се слави с дивна природа, от която всеки може да въздъхне. Именно заобикалящата натура кара много хора да предпочитат Пампорово за пролетна или лятна почивка. Няма спор, че през всеки сезон тази локация е едно от най-добрите решения, особено ако сте почитател на планинския туризъм в България.

Първото нещо, за което се сещат хората, когато се спомене каране на ски и сноуборд у нас е курорта Пампорово. Това място е извоювало доброто си име през годините, така че ако се чудите къде да почивате най-рационално, то не пропускайте тази красива дестинация. Надяваме се, че сме предизвикали интерес у читателите и те ще гостуват в едноименния зимен курорт. Пожелаваме ви приятна и изпълнена с невероятни мигове почивка в този курорт.

Pin It