Острови

Хонокохау – водопадът-чудо на природата

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Хонокохау

Това уникално живописно място се намира на един от най-загадъчните острови на Хавайския архипелаг – Мауи. Това е най-високият водопад на острова и се спуска на две нива, с обща дължина 341 метра, но хората живеещи там твърдят, че е 487 метра. Хонокохау е толкова великолепен водопад, че ще помислите, че се намирате в рая. Най-добрият начин да видите тази невероятна каскада е с хеликоптер, защото се намира в недостъпната долина в планините на Мауи. Сцената изглежда зашеметяваща, сякаш водопадът започва от облаците и след това се влива в планините с изумрудено очертание.

Хонокохау

Водопадите са на два пласта, като горният е по-висок и пада в малък басейн. Този спектакъл на природата е включен във филма „Джурасик парк“, за да се създаде усещане за извънземна и екзотична красота, показва вълшебството си пред света, а със сигурност е един от най-важните моменти на Мауи. След снимките в епичния филм той става много известен. Красивото водно зрелище попада в сцена от филма и оттогава доста хора се втурват да го видят на живо. В това недостъпно място, потънало в зеленина се усеща духа на свободната, дива и девствена природа. Водопадите Хонокохау са кръстени на едноименната река, сравнително дълга река, която започва от върха Puu Kukui и след около два километра пада в бездната. Ако върхът на планината е обвит в гъсти облаци, тогава гледката е много внушителна и изглежда, сякаш водопада излиза от облаците.

Стената на сълзите
Стената на сълзите

Този връх е едно от най-влажните места на планетата, честите валежи повече от 9000 мм годишно, спомагат да се образуват многобройни малки ручеи, а влагата се стича от височина 1500 метра. Едно от местата на тези склонове, където има около 17 водопада и се вливат всички заедно в едно се нарича „Стената на сълзите“. Това място се намира на 50 метра височина на остров Мауи. Стената на плача е известна като втората влажна повърхност в света. След падането на водопада в потокът Хонокохау, продължава да тече през каньон – „Малък Голям Каньон“, създаден благодарение на този постоянен поток от вода и достига океана след 14 километра.

Туристическата обиколка и достапът с кола също е невъзможен, затова резервирайте хеликоптер предварително, за да предотвратите разочарованието си по-късно. Има различни компании, които предлагат екскурзии за посетителите, но проучете добре предварително.

Pin It